Verbeterden producten met 3D-metaalprinten
 

Zeventig procent van de spuitgietcyclus bestaat uit het afkoelen van het product in de matrijs. Met behulp van 3D-metaalprinten is het nu mogelijk matrijsinserts te maken met complexe gebogen koelkanalen die de productvorm beter volgen. Hierdoor koelt het product sneller af en gaat de cyclustijd naar beneden.

Op bestaande behuizing printen

De 3D-techniek is inmiddels zo ver doorontwikkeld dat wij op conventioneel geproduceerde kernen kunnen printen. Dit is een laagdrempelige manier om bij kritische delen 3D-technolgie toe te passen: er wordt slechts geprint op de plaats waar het nodig is. Ook kan met deze hybride manier van printen een hotspot opgelost worden in oudere matrijzen. Zo blijven de kosten laag terwijl u maximaal profiteert van de voordelen.

Betrouwbaar

Maakmij BV print de metalen matrijsinserts op een Concept Laser M1. Wij werken samen met de Hofmann Innovation Group; een grote matrijzenmaker en het moederbedrijf van Concept Laser. Er is reeds 15 jaar ervaring op het gebied van geprinte matrijsdelen en dus een beproefde methode.

Niet alleen OEM's als Miele en Lego werken met deze techniek. Ook in de verpakkingsindustrie en in de automotive wordt met geprinte matrijsinserts geproduceerd. Steeds meer bedrijven zien in dat spuitgieten sneller, goedkoper, beter en milieuvriendelijker kan met metalen 3D-geprinte matrijsinserts.